Sait lahjaksi upean Venner-kokkikurssin, joka toivottavasti ilahduttaa ja opettaa uutta sesonginmukaista, kestävän kehityksen kokkailua. Raaka-aineet ovat huolella valittuja, tuoreita ja herkullisia. Terveellisen ruoan ei tarvitse sisältää monimutkaisia tai kovin vieraita raaka-aineita; Vennerin Sesonkiruokalaatikko esittelee sinulle sesonginmukaisia kasviksia,sekä edullisia, kestäviä raaka-ainevalintoja keittiöön.
Kiire kokkailulle ei ole; raaka-aineet kestävät ja säilyvät pitkään hyvinä, mutta jos esimerkiksi avaat purkin, seuraathan neuvoja purkin kyljestä, säilytät kasviksetkin sopivan viileässä ja kastelet yrttejä. Kätevää, eikö vain!
Vennerin sesonkiruokalaatikko sitoo sinut osaksi merkityksellisyyden ketjua; jokaisen laatikon hinnasta ohjataan osuus myös Vennerin ruokalaatikoihin vähävaraisille perheille. Kaikki voittavat! Syödään ja tehdään hyvää! ❤️
PALSTERNAKKA: Palsternakka on maukas lisä erilaisiin ruokiin. Se sisältää runsaasti kuitua, joka auttaa ruoansulatuksessa ja verensokerin tasapainossa. Palsternakkaa voi käyttää esimerkiksi uunijuureksiin, patoihin, keittoihin ja salaatteihin – raakana tai kypsänä. Palsternakkaa ei tarvitse kuoria, sillä kuoret sisältävät hyödyllisiä ravinteita ja makuun vaikuttavia öljyjä. Palsternakassa on energiaa ja hiilihydraatteja noin puolet perunaan verrattuna. (Satokausi syys-marraskuu, varastokasvis tammi-huhtikuu).
PUNAKAALI: Monipuolinen, kaunis ja maukas punakaali on vähäpäästöinen ja hyvin varastointia kestävä kotimainen kaali. Sitä voi syödä raakana, wokeissa, salaateissa, lisukkeena – vaikka missä! Punakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, K-vitamiinia ja folaattia, mitä suomalaiset saavat keskimäärin liian vähän ruokavaliostaan. (Satokausi kesämarraskuu, varastokasvis joulu-toukokuu.)
ULKOMAAN VAHVISTUS; SITRUUNA: Pirteän makuinen sitruuna tuo ihanaa hapokkuutta ruokaan kuin ruokaan. Sitruuna on varsin monipuolinen hedelmä, sitä voi ruokien lisäksi käyttää juomiin, jälkiruokiin sekä mausteena kastikkeisiin. Sitruunassa on runsaan C-vitamiini määrän lisäksi mm. folaattia ja kalsiumia.(Satokausi loka-huhtikuu, ympärivuotinen tuontihedelmä).